Joseph Francis Shea

Plantilla:Infotaula personaJoseph Francis Shea

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement5 setembre 1926 Modifica el valor a Wikidata
Bronx (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort14 febrer 1999 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Weston (Massachusetts) Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Michigan Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióoficial, Enginyer d'aviació, enginyer Modifica el valor a Wikidata
OcupadorInstitut de Tecnologia de Massachusetts
NASA Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Branca militarMarina dels Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata

Joseph Francis Shea (Bronx, 5 de setembre de 1926 - Weston, 14 de febrer de 1999) va ser un enginyer aeroespacial estatunidenc i directiu de la NASA (National Aeronautics and Space Administration).

Nascut a Nova York, al barri del Bronx, va estudiar a la Universitat de Michigan, on va rebre el títol de doctor en enginyeria mecànica el 1955. Després de treballar pels Laboratoris Bell en el sistema de guia inercial per ràdio del míssil balístic intercontinental Titan I, va ser contractat per la NASA el 1961. Com a ajudant del director de l'Oficina de Vols Espacials Tripulats (Office of Manned Space Flight) de la citada agència, i més tard com a cap de l'Oficina del Programa de la Nau espacial Apollo (Apollo Spacecraft Program Office), Shea va exercir un paper clau en la determinació del curs del programa Apollo en influir en la decisió de l'agència espacial a favor de la trobada en òrbita lunar i donar suport virtual a totes les proves del coet Saturn V. Encara que algunes vegades va causar controvèrsia dins de l'agència, Shea va ser recordat pel seu antic col·lega George Mueller com «un dels millors enginyers de sistemes del nostre temps».[1]

El 1967, profundament implicat en les investigacions sobre l'incendi del Apollo 1, Shea va patir una crisi nerviosa com a resultat de l'estrès que patia. Va ser relegat de la seva posició i va deixar la NASA més tard. De 1968 a 1990 va treballar com a alt directiu de Raytheon, a Lexington (Massachusetts), i allí es va convertir en professor adjunt d'aeronàutica i astronàutica en el MIT. Mentre Shea servia com a assessor de la NASA en el redisseny de l'Estació Espacial Internacional al 1993, va ser obligat a dimitir del seu càrrec a causa de problemes de salut.

  1. Mueller, "Joseph F. Shea," in Memorial Tributis: National Academy of Engineering, Volume 10, p. 211.

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy